vrijdag 25 mei 2012

Tips: Kinderen en Hitte ...




Pfff, daar zijn eindelijk de warme dagen. Nou ja, je mag wel zeggen... Het is ineens heet!! Heb jij ook een kind dat meteen op die hitte reageert? Het slaapritme is in de war omdat hij onder het dak slaapt en het veel te benauwd is in zijn kamertje als hij 's avonds naar bed moet. Het middagslaapje lukt al helemaal niet meer omdat je kind buiten wil spelen, in de zandbak, in het gras, bloempjes plukken, eendjes voeren, met water kliederen.... En niet slapen. En daarbij komt dat de warmte bij sommige kinderen ook zijn tol eist. Ze willen geen mutsje op maar ze krijgen het al snel zo warm dat ze met een rood hoofd beginnen te huilen.... 


Een paar hitte tips:
•  Slapen lukt beter als je voor je kind een aangenaam plekje in huis opzoekt. Een campingbedje op een koele plek in huis doet soms wonderen als het eigen kamertje te warm is. 
•  Niet alleen de warmte, ook het licht werkt nadelig in de hitte. Een paar verduisteringsgordijnen helpen je kind om te slapen. Er zijn daarvoor ook handige rolgordijnen te koop. 
Ouderwetse tip: houd overdag de ramen dicht en de gordijnen gesloten. Doe als de zon weg is alle ramen wijd open en laat het lekker doortochten. 
• Een dreumes vindt de overgang van lekker buiten spelen naar het middagslaapje soms zo groot dat hij volledig in de stress schiet.... Las dan een tussenstap in... Ga eerst even met hem naar binnen voor een spelletje of een boekje. De stap naar bed gaat dan veel gemakkelijker
• Zet een speeltentje in de tuin met een matrasje erin. Veel dreumesen en peuters vallen vanzelf in dat tentje in slaap als ze moe zijn van het spelen.
• Hang een hangmat op of zet een schommelbank in de tuin. Parasol erboven en neem je kind dan lekker bij je op schoot om een verhaaltje te vertellen of naar muziek te luisteren. Al schommelend valt je kind misschien in slaap en komt in ieder geval tot rust. En jij ook! 

Heb je zelf ook nog tips?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...